header-om.jpg

Et hus med inspiration og vidensdeling

På Vilvorde inspireres vi hele tiden af at være i et hus med ny viden og kreativitet. Filosofien bag Vilvorde Kursuscenter er at skabe unikke rammer for det fysiske møde, hvor der er ro og optimal atmosfære for læring, vidensdeling, udvikling og samvær.

Et hus, hvor alle gæster er i bevægelse, kræver også, at vi flytter os. Derfor byder vi ofte specialister indenfor, som kan inspirere og pirke til vanetænkningen.

Viden om hjernen, aktiv lytning og effektive møder

Vilvorde har sammen med adfærdsrelateret hjerneforsker Saga Steinmann Madsen blandt andet sat fokus på hjernen og dens evne til at tilegne sig ny viden.

Det har betydet, at vi bl.a. har arbejdet på at skabe grupperum, som er foranderlige og kan tilpasses, den arbejdsform, I har brug for. Samtidig har køkkenet sat hjernemad på frokosttallerkenen. Det vil sige mad, som styrker hjernen til bedre fokus og koncentration. Haveeksperter arbejder desuden på at øge den funktionelle værdi og skabe en unik oplevelse i den over 100 år gamle park. Forskningen viser nemlig, at vi finder større indre ro og balance i naturen.

I vores minimagasin RESONANS sætter vi  fokus på temaer som aktiv lytning, mindfulness, effektive møder og konferencer.

Omtanke og socialt ansvar

Vilvorde ønsker at vise omtanke og tage socialt ansvar. Derfor prioriterer vi miljøet og bæredygtighed højt. I køkkenet har vi dagligt fokus på økologi og at vælge årstidens bedste råvarer. Vi er Danmarks første konferencecenter som har svanemærket (ECOlabel) og vi er desuden stolte af at være Klimapartner sammen med andre virksomheder i DONG regi og være tildelt turismens internationale miljømærke The Green Key.

Danmarks første havebrugshøjskole fra 1875

Vilvorde Kursuscenter opstod i 1981, da Dansk Sygeplejeråd overtog bygningerne fra den tidligere havebrugshøjskole Vilvorde.

Historien om Vilvorde går helt tilbage til 1875, hvor Stephan Nyeland grundlagde Danmarks første havebrugshøjskole ved Ordrup Krat. Sammen med de anlagte gårdhaver vidner det den dag i dag stadig om Vilvordes smukke parkanlæg.

Læs mere her.

 

Følg os på facebook Følg os på facebook

Vilvorde Kursuscenter • Vilvordevej 70 • 2920 Charlottenlund • Telefon: 39637400 • Telefax: 39637883 • vilvorde@dsr.dk


The Green Key DONG Klimapartner  Smiley Hjertestarter Danske Konferencecentre Dans Sygepleje Råd